imagensim1

En 1940, com a resultat de la unió dels músics de les dos bandes existents amb anterioritat a la Guerra Civil, i amb D. Rafael Tudela Benavent com a President i D. Rafael Martínez com a Director, va nàixer la SOCIETAT INSTRUCTIVA MUSICAL tal com la coneguem hui en dia. Amb els directors Paco Rovira i Francisco Moral, la banda va participar en distints festivals de música d'intercanvi amb pobles com els de Xàtiva, Manuel, Genovès i Benifairó de la Valldigna d’entre d'altres.

La Banda Juvenil naix fa més de quaranta anys, en la qual estava com a director D. Melchor Peropadre, amb el desig de ser el trampolí dels músics que formen part d'aquesta banda “gran” i que fos el mitjà per perdre la por a tocar. A l’ any 2007 per primera vegada va sorgir l’ idea de participar en els intercanvis musicals que la FSMCV posa en marxa tots els anys i es va dur endavant.

imagensim1
imagensim1

La Banda Juvenil naix fa més de quaranta anys, en la qual estava com a director D. Melchor Peropadre, amb el desig de ser el trampolí dels músics que formen part d'aquesta banda “gran” i que fos el mitjà per perdre la por a tocar. A l’ any 2007 per primera vegada va sorgir l’ idea de participar en els intercanvis musicals que la FSMCV posa en marxa tots els anys i es va dur endavant.

imagensim1

Disposem de diverses gravacions de CD. La primera d'elles fou l’any 2000 amb un CD doble de música festera, seguida d'una gravació pel 100 aniversari de la Filà Mudèjars d’ Alcoi. Al 2017 participem a una altra gravació anomenada MEMÒRIES / SIM & Raúl Benavent,la qual recull peces importants de la vida musical de carrer de Raúl mentre era músic en actiu de la SIM. L'última gravació correspon amb la capitania dels Maseros de Muro del 2018.

Presentació CD MEMÒRIES

Hem realitzat la gravació d’aquest disc per una necessitat emocional de plasmar d’alguna manera, vivències de la infància de les que no podem mai separar-nos ni oblidar. En definitiva unes Memòries que de manera musical se quedaran als nostres records gravats per sempre. El que jo personalment buscava en aquest disc es tindre el record de cada una de les situacions que la musica me va fer viure en aquesta època de la meua vida. En aquest 15 anys que vaig compartir la meua vida musical en la SIM, em vaig formar com músic per tindre al meu costat persones que amb el seu talent i la seua generositat van tindre la paciència d’ensenyar-me música i valors indispensables... Rafael Martínez, Melchor Peropadre, Paco Moral, Blay ‘el xurro’ que van ser els meus mestres de la SIM y no puc deixar de nombrar a persones com son els meus oncles Agustin i Mercedes.

Als meus germans Vicent i Raquel i a la persona més important, a l’autora d’aquesta historia, la meua mare Carmen. A tots ells que per la seua capacitat natural de ser bones persones i bons músics, vull agrair-los tot el que han fet per mi.

I a tots i cada un dels components de la SIM per continuar sent a dia de hui una Societat Musical de tan alt nivell i tan important en la nostra Comunitat Valenciana, referent i indispensable en la música popular de les nostres festes més importants.

Raúl Benavent, membre de la SIM des de l’any 1982, solista de percussió de l’orquestra simfònica i cor de RTVE, professor en el centre superior de música “Progrés Musical”, director de Madrid Okho, centre de percussió i director artístic d’este projecte: MEMÒRIES.

Presentació CD Massovers de L'hivern

Aquestes marxes i pasdobles han sigut escollides per la Commemoració de la Capitania i Centenari de la Filà Maseros de Muro.
Marcos Olcina Vos, Capità Masero de 2018, ha volgut gravar aquest disc de marxes cristianes i pasdobles, aprofitant la creació de tres noves peces: " Adrià " de Mario Roig Vila. Un pas masero dedicat al seu fill.
" Asiram " de Francisco Valor Llorens, marxa dedicada a la seua dona i " Massovers de l'Hivern " de Saül Gómez Soler dedicada a ell mateix.

Alhora, ha reunit en aquest CD los obres dedicades a membres o esquadres de la Filà Maseros de Muro i també altres imprescindibles per a el, com és "Jèssica", del compositor José Rafael Pasqual Vilaplana, peça dedicada en memoria de la seua germana.
En aquesta obra instrumental es fonen diferents conceptes: la festa, ser masero, la música i la familia. Una barreja de sentiments que donen sentit a aquest recull de cançons.

CD Centenari Mudejar

La filà Mudéjares, coneguda amb el malnom de Palominos, es funda a l'any 1903 amb la intenció de formar part de les Festes de Moros i Cristians d'Alcoi i en commemoració de la fundació es va gravat aquest CD en el teatre Salecians d'Alcoi el 22 de novembre del 2003 amb la col.laboració del grup "El Barxell" de dolçaines i tabals.

Moros y Cristianos 2000